PostHeaderIcon Фестиваль національної кухні різних народів світу

 

30 листопада 2011 року відбувся Фестиваль національної кухні різних народів світу в рамках проекту «Толерантність та гармонія як складові розвитку демократичних відносин» за підтримки Данської Ради у справах біженців.

Толерантне ставлення до інших народів передбачає повагу до їхніх традицій, культури, а також національної кухні.

Цьогорічний Фестиваль національної кухні зібрав навколо себе багато небайдужих до кулінарних традицій інших націй та й просто тих, хто любить готувати. Неабияке місце у житті того чи іншого етносу займає кухня та традиції приготування національних блюд. Страва може багато розказати про темперамент, інтереси, звички та смаки певної нації чи окремої людини. В цьому може переконатися кожний, хто бодай хоч трохи цікавиться кулінарією, або просто любить смачно попоїсти. Немає поганих кухонь, є не достатнє знання про них. А коли ми чогось не знаємо, то запитуємо у інших. Саме ця ідея була покладена в основу кулінарного фестивалю, учасники якого ділилися один з одним рецептами приготування страв, кулінарними секретами, історіями створення різних страв. Тут не було рецептів знаменитих шеф-кухарів. Тут була душа народу, страву якого представляв той чи інший учасник. «Готуйте весело та з душею! Пригощайте дорогих вам людей і щедро діліться з усіма бажаючими своїми кулінарними перемогами та знахідками!» – закликали організатори фестивалю.

Журі конкурсу відмітило дипломами та подарунками найкращі кулінарні роботи учасників. Також на заході було підбито підсумки Конкурсу фотографії, що проводився в рамках Кампанії по підтримці біженців в Україні. Учасники отримали дипломи та визнання своє роботи. Гості активно обговорювали фотороботи учасників конкурсу, ділилися своїми враженнями, залишали свої відгуки в спеціальній книзі побажань.

Додали яскравості та жвавості заходу дитячі творчі колективи. Загалом позитивна, творча, безтурботна і дуже «смачна» атмосфера Фестивалю перетворила його на справжнє свято, сприяла хорошому настрою усіх присутніх. А коли настав момент прощатися, гості вечора одностайно виявили бажання зустрітися ще раз. Отже до зустрічі на нових заходах Фундації «Гармонізоване суспільство», які неодмінно будуть!

На фестивалі були представлені наступні страви та рецепти до них:

 

Хоріатiкi – сільський грецький салат

Тортилья з маса-аріна

Хутспот – фірмова страва голландської кухні

Суші – найвідоміша японська страва

Кетбулар – шведські фрикадельки

Лечо – традиційна угорська страва

Тістечка альфахор

Кугель із макаронами – картопляна запіканка по-єврейськи

 

Натисніть тут, щоб подивитись рецепти